DUMLEGÅRDEN - TARINA
Dumlegårdenin tarina alkoi huhtikuussa 2017, kun Chef Jani Lehtinen teki kaupat 15 hehtaarin metsätilasta. Kaupan mukana metsän keskeltä löytyi vanha pieni maatila, jonka rakennukset olivat ränsistyneet ja maa-alueet metsiintyneet. Lehtisellä oli kuitenkin selvä visio ja hän näki tilassa monipuolisia mahdollisuuksia.
Tilan ensimmäinen vuosi meni rakennuksia tyhjennettäessä ja purkaessa. Vuoden 2018 Dumlegården sai virallisesti alkunsa, kun muokkasimme vanhat pellot takaisin tuotantoon, rakensimme kasvihuoneen sekä ehostimme navettaa ja suulia.
"Vuosi 2018 oli koeviljelyvuosi, jolloin teimme erikoistomaatteja, luvialaista manteliperunaa, ylipäänsä kokeilimme kaikkea erilaista ennakkoluulottomasti. Onnistuimme hyvin ja saimme lisää tukea visioon siitä, että haluamme alkaa tekemään omaa tuotantoa yhä enenevissä määrin", kertoo Lehtinen.
Kesällä 2019 Dumlegårdenissa kasvaa viittä eri perunalajiketta ja useita erilaisia tomaattilajikkeita. Lisäksi maasta ja kasvihuoneesta löytyy kesäkurpitsaa, maa-artisokkaa, punasipulia, valkosipulia ja sipulia. Lisäksi tilalta löytyy yrttitarha, maahan on istutettu sata parsajuurakkoa, joista koesatoa odotellaan vuodelle 2020 ja pienimuotoista satoa 2021 lähtien.
Dumlegården keskittyy myös riistanhoitoon ja alueelta löytyykin pieni ruispelto, hernemaa, juurikasmaa sekä kukkaniitty.
Tilan ensimmäinen vuosi meni rakennuksia tyhjennettäessä ja purkaessa. Vuoden 2018 Dumlegården sai virallisesti alkunsa, kun muokkasimme vanhat pellot takaisin tuotantoon, rakensimme kasvihuoneen sekä ehostimme navettaa ja suulia.
"Vuosi 2018 oli koeviljelyvuosi, jolloin teimme erikoistomaatteja, luvialaista manteliperunaa, ylipäänsä kokeilimme kaikkea erilaista ennakkoluulottomasti. Onnistuimme hyvin ja saimme lisää tukea visioon siitä, että haluamme alkaa tekemään omaa tuotantoa yhä enenevissä määrin", kertoo Lehtinen.
Kesällä 2019 Dumlegårdenissa kasvaa viittä eri perunalajiketta ja useita erilaisia tomaattilajikkeita. Lisäksi maasta ja kasvihuoneesta löytyy kesäkurpitsaa, maa-artisokkaa, punasipulia, valkosipulia ja sipulia. Lisäksi tilalta löytyy yrttitarha, maahan on istutettu sata parsajuurakkoa, joista koesatoa odotellaan vuodelle 2020 ja pienimuotoista satoa 2021 lähtien.
Dumlegården keskittyy myös riistanhoitoon ja alueelta löytyykin pieni ruispelto, hernemaa, juurikasmaa sekä kukkaniitty.
Seuraa Dumlegårdenin satokauden edistymistä päiväkirjan kuva- ja tekstipäivitysten kautta: